Tips voor de opslag van uw gasfles(sen)

Wanneer de caravan, camper of vouwwagen weer naar de stalling gaat, dan mogen gasflessen in vele stallingen niet aan boord blijven. Waar kunt u de gasfles veilig op bergen? We zetten hieronder wat tips voor u op een rijtje.

1. Kies de beste plek om je gasfles te bewaren

Zet een gasfles altijd rechtop weg op een goed geventileerde plaats. Bij voorkeur in de open lucht, zoals in de tuin of op een balkon. Een goed geventileerde schuur is ook een optie. Kies in ieder geval een plek waar de zon niet op staat.

2. Zet een gasfles nooit in een kelder

Het gas in de gasfles is brandbaar. Omdat gas zwaarder is dan lucht, zakt eventueel vrijgekomen gas altijd naar beneden. Wanneer uw de gasfles in de kelder opslaat, kan er gasophoping ontstaan. Ventilatie moet daarom altijd onderin de opslagruimte plaatsvinden.

3. Draai de gaskraan goed dicht

Zorg dat de kraan op de fles goed stevig is dichtgedraaid. Ook van een lege gasfles, en schroef / draai ook altijd de drukregelaar van de gasfles af. Dit omdat als de gasfles omvalt dan kan de drukregelaar of de gaskraan afbreken en dit kan leiden tot onveilige situaties.

4. Is de gasfles goed bereikbaar?

Plaats de gasflessen bij voorkeur op een goed bereikbare plaats, zichtbaar voor eventuele hulpdiensten.

5. Gasflessen en lagere temperaturen

Een gasfles hoeft niet vorstvrij opgeslagen te worden. Propaan kan tot temperaturen van -42 graden Celsius worden gebruikt. Een gasfles gevuld met propaan kunt u dus makkelijk buiten opslaan ook als het vriest.

6. Houd gasflessen buiten het bereik van kinderen

Voorkom dat kinderen bij de gaskraan kunnen. Monteer voor de veiligheid een GasStop, als ze toch aan de kraan draaien dan zal GasStop gasdoorvoer meteen afsluiten.

Alles over gasflessen

Wilt u weten waar u uw gasfles kunt laten vullen en welke soorten gasflessen er allemaal zijn? Of heeft u verder nog vragen over gasflessen, dan kunt u altijd terecht bij onze medewerkers.