Camper kopen bij de specialist

U wilt een camper kopen of twijfelt er nog over? Bij De Jong in Hattem voorzien we u graag van deskundig advies op maat. Onze ervaren medewerkers zetten de mogelijkheden voor u uiteen en kunnen u een keur aan mooie campers laten zien. Bij ons kunt u zowel nieuwe, als gebruikte campers kopen van verschillende gerenommeerde merken. Zo bent u altijd verzekerd van kwaliteit!

Campers van Duits vakmanschap

Het aanbod campers dat wij verkopen bestaat onder meer uit Dethleffs, Hymer en HymerCar. Succesvolle Duitse merken waarbij het ontwerpen van campers en caravans in het bloed zit. Dat ziet u direct terug in de gehele opbouw en de nauwkeurigheid waarmee het interieur is opgebouwd. Samen dragen ze bij aan caravans en campers met een zeer lange levensduur. De hoge kwaliteit, het comfort en de vele mogelijkheden op het gebied van interieur zorgen ervoor dat u zult genieten van ieder uitstapje.

Campers die wij verkopen kennen een groot aanbod in indelingen. Dit kan variëren van het aantal bedden (2 enkele, gescheiden bedden of een tweepersoonsbed) tot een camper met garage. Van alles is mogelijk en er is voor ieder wat wils. Ook zijn er diverse andere mogelijkheden voor uw camper, zoals automatische schotels, tv’s, fietsendragers en navigatiesystemen. Wij informeren u er graag over.

Uitgebreide service bij uw camper

Aangezien we bij De Jong ook begrijpen dat een camper kopen een behoorlijke investering is, bieden we u graag de mogelijkheid van financiering aan. U betaalt uw camper per maand af, zodat u niet in één keer een groot bedrag hoeft af te lossen. Ook bij het verkopen van uw camper staan we u graag terzijde. Wij bieden u bemiddelingsverkoop en omdat wij beschikken over een groot netwerk kunnen we het verkopen van uw camper zeker voorspoedigen.

Wilt u een camper huren? Wij verhuren vele merken campers. U hoeft hierbij geen grote investeringen te doen, maar geniet wel van de voordelen van het vakantie vieren met een camper.

Bekijk ons actuele aanbod campers

Nieuw en gebruikt!

Merken

Dethleffs

Dethleffs

Diensten

Verhuur

Verhuur

Bemiddeling

Bemiddeling Campers

Financiering

Financiering

Onderhoud

Onderhoud

Schadeherstel

Schadeherstel

Wat kost een camper?

De prijs van een camper is van enorm veel factoren afhankelijk; nieuw of gebruikt, bouwjaar, merk, comfort. Gemiddeld genomen kun je stellen dat een camper tussen de 15.000 en 150.000 euro kost.

Welk rijbewijs nodig voor een camper?

Het rijbewijs wat je nodig hebt voor een camper is volledig afhankelijk van het gewicht van de camper. Tot 3.500 kilo mag je een camper besturen met een rijbewijs B. Tussen 3.500 en 7.500 kilo is een rijbewijs C1 vereist. Boven de 7500 kilo is een rijbewijs C vereist.

Boven de 7500 kilo gaat het om het aantal zitplaatsen in de camper. Bij 8 tot 16 zitplaatsen volstaat een rijbewijs D1 mits de camper korter is dan 8 meter. Is de camper langer dan 8 meter, dan is een rijbewijs D benodigd.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een camper?

Soort camper

Wanneer je een camper gaat kopen is het ten eerste van belang helder te krijgen wat voor soort camper u graag wilt kopen. U heeft de keuze uit een Half-integraal camper, Integraal camper of Alkoof camper.

Gewicht

Het gewicht van de camper is ook van groot belang. Tot 3500 kilo kunt u rijden met het B rijbewijs. Een grotere camper betekent dus dat u hoogstwaarschijnlijk uw C rijbewijs moet halen.

Lengte

De lengte van de camper hangt grotendeels samen met het gewicht van de camper. Een camper van 6 meter is vrij klein en kan je vrijwel overal kwijt. Daarboven wordt het door de stad manoeuvreren van uw kampeerauto al een stuk lastiger.

Aantal personen

Met hoeveel personen gaat u op vakantie? Het is van belang een camper te kiezen waar u prettig kunt verblijven met het beoogde aantal personen.

Tweedehands of nieuw?

Of u een nieuwe of gebruikte camper koopt hangt natuurlijk volkomen af van uw budget. Een tweedehands camper is vrijwel altijd goedkoper maar kan kleine gebreken vertonen.

Wat kost een camper per jaar?

De kosten van een camper vallen uiteen in een aantal facetten. We hebben een schatting gemaakt op basis van jaarlijkse kosten:

  • Motorrijtuigenbelasting, 868 euro
  • APK, 50 euro
  • Stalling, 400 euro
  • Onderhoud, 500-750 euro
  • SCM certificering (verlenging geldigheid), 50 euro

Dan zijn er nog kosten als brandstof, kosten voor overnachting en diverse andere onvoorziene kosten.

Hoe lang mag een camper voor de deur staan?

Een camper of caravan mag maximaal drie dagen voor de deur worden geparkeerd. Dit parkeerlimiet is door gemeenten in het leven geroepen door een tekort aan parkeerplaatsen.