AL-KO service intervallen

Wijziging service-intervallen voor AL-KO wielremmen

In het kader van het continu volgen van de ontwikkelingen in de markt, hebben wij Al-KO vastgesteld dat het gebruik van caravans en aanhangers in de loop der tijd is veranderd.

Trekvoertuigen hebben meer vermogen gekregen, waardoor de gemiddelde snelheid is toegenomen en vaker de maximale laadcapaciteit wordt benut. Daarnaast is bij een deel van de gebruikers het kennisniveau afgenomen, terwijl de risico’s van over belading / overbelasting gemakkelijker voor lief worden genomen.

De onderdelen van het remsysteem en vooral de wielremmen worden daardoor aan hogere belastingen blootgesteld en slijten sneller. We hebben daarom besloten onze tot nu toe zeer ruim gekozen service-intervallen aan te passen, zodat de verkeersveiligheid onder alle denkbare gebruiksscenario’s gewaarborgd blijft.

Ook na deze aanpassing bevinden onze service-intervallen zich nog steeds op hetzelfde of een hoger niveau dan in de branche voor vergelijkbare producten gebruikelijk is.

In de handleidingen voor de wielremmen van het type 1636G, 1637, 2051 en 2361 zijn de service-intervallen overeenkomstig de volgende tabel gewijzigd.

Door deze maatregel willen we graag het bewustzijn op de verkeersveiligheid vergroten. Daartoe hebben we hieronder de belangrijkste aspecten voor veilig gebruik van de aanhanger remmen voor u op een rij gezet;

  • Overschrijd nooit de maximaal toegestane belading.
  • Zorg dat de aanhanger en de onderdelen ervan altijd zorgvuldig en op de juiste wijze worden gebruikt.
  • Regelmatige verzorging en onderhoud zijn essentieel voor het waarborgen van een goede remwerking.
  • Bij intensief gebruik moeten de intervallen voor controle en onderhoud zo nodig verder worden verkort.
  • Het automatische na stel mechanisme van de AAA Premium Brake is niet onderhoudsvrij!

Voer controles, onderhoud en reiniging uit volgens de voorschriften in de gebruikershandleiding.

Stand per september 2019 opgegeven door AL-KO