Veel gestelde vragen

Verandert de bodemvrijheid van mijn caravan na het monteren van een caravanmover?

Ja, maar dit afhankelijk van het merk, het type mover maar ook het merk en type chassis dat onder de caravan zit. De verminderde bodemvrijheid zal binnen de wettelijk gestelde normen vallen. Onze monteur zorgt ervoor dat de mover motoren nooit deze grens overschrijden.

 

Kan een mover zowel op een enkelas als op een dubbelasser worden geplaatst?

Ja, echter voor een tandemasser / dubbelasser caravan is er wel een speciale uitvoering nodig.

 

Is het mogelijk om mijn caravanmover over te bouwen bij het kopen van een nieuwe caravan?

In de meeste gevallen is dit mogelijk. Het kan zijn dat er misschien een kleine aanpassing moet worden gedaan of er zijn andere hulpplaten nodig om de mover op de juiste wijze te monteren. Overbouwen is niet mogelijk als bijvoorbeeld de caravanmover maximaal 1350kg aan kan en de nieuwe caravan is zwaarder dan dit gewicht.

 

Kan ik met mijn caravanmover ook een helling nemen?

Ja, dat is mogelijk. Dit is wel afhankelijk van type mover in combinatie met de accu.

 

Hebben de aandrijfrollen van een caravanmover invloed op de levensduur van de banden van een caravan?

Als de caravanmover volgens de fabrieksnormen gemonteerd is, dan hebben de aandrijfrollen geen invloed op de levensduur van de banden.

 

Is gebruik van een wielklem nog mogelijk na montage van de mover?

Ja dit is mogelijk, echter is het niet mogelijk elk type wielklem te gebruiken. Om u advies te geven voor de juiste wielklem, willen wij graag weten welk soort velg er gebruikt is onder uw caravan (wij vragen u een foto te maken zodat onze adviseur kan zien om welke velg het gaat).

 

Wat verandert er aan het laadvermogen van mijn caravan?

Door het monteren van een caravanmover voegt u gewicht toe aan de caravan. Dit betekent dat het laadvermogen wordt verminderd met het aantal kilo’s dat de mover inclusief toebehoren aan uw caravan toevoegt.

 

Past er een caravanmover onder iedere caravan?

In 95% van de gevallen past een mover uit ons ruime assortiment onder uw caravan. Mocht uw caravan net even anders zijn dan ‘normaal’, neem dan contact met ons op om samen te bekijken welke mover onder uw mobiele vakantiewoning past.

 

Waarom is er een groot prijsverschil tussen caravanmovers?

Voornamelijk de twee soorten bedieningen hebben grote invloed op de prijsstelling. We kennen de volautomatische en de halfautomatische bediening. Dit komt bijvoorbeeld door de gebruikte materialen en de technische specificaties van deze verschillende soorten. Ook de garantievoorwaarden en de technische support in het buitenland spelen een grote rol in de prijsstelling. Daarnaast hebben het gewicht, techniek en bijpassende Powerset invloed op de prijs.

 

Wat is het verschil tussen een volautomatische en een halfautomatische caravan mover?

Het verschil zit in de manier waarop de aandrijfrollen tegen de band van de caravan geplaatst worden. Bij een volautomatische caravan over, zoals bijvoorbeeld de Easydriver Pro of de sublieme Truma XT Mover, vindt het proces van het plaatsen van de aandrijfrollen naar de banden volledig automatisch plaats door middel van de afstandsbediening. Bij een halfautomatische caravanmover, zoals bijvoorbeeld de Truma SX Mover of de Enduro EM303, vindt dit proces plaats door middel van het plaatsen van een hendel op het opzetmechanisme op de motorunit en deze dan handmatig tegen de banden aan de drukken. Beide aandrijfunits kunnen vanaf een kant tegelijk naar de banden gedrukt.

 

Kan ik een caravan mover zelf monteren?

Ja dit zou mogelijk zijn, echter vervalt de uitgebreide 5 jaar onderdelengarantie en heeft u alleen recht op 2 jaar fabrieksgarantie op het product en niet op de montage.

 

Kan een mover dienen als diefstalbeveiliging?

Om de Mover als soort wielklem te kunnen gebruiken, moeten de aandrijfrollen tegen de banden aan worden gezet. Let op! Het gedurende een korte tijd aandrukken van de rollen tegen de banden is geen probleem. Wij adviseren dit echter niet voor een langere periode te doen. Bij langdurig aandrukken van de aandrijfrollen op de band kan deze worden vervormd en daarmee permanent worden beschadigd.

 

Kan ik een hand bediende mover ombouwen naar een elektrisch bediende mover?

Nee, dat is helaas niet mogelijk.

 

Kan de mover last ondervinden bij bijvoorbeeld stoepranden?

Ja, dit kan zeker voorkomen. Wanneer er een extreem hoge stoeprand is gebruik dan een levelblok / niveaublok en leg die voor de stoeprand om geleidelijk aan hier tegenop te kunnen rijden.

 

Heeft de mover onderhoud nodig?

Ja, een mover heeft ook onderhoud nodig. Houd de motoren van uw mover schoon door er met regelmaat een borstel over te halen (gebruik niet teveel water!). De bewegende delen die u ziet moeten regelmatig van olie of vet worden voorzien (gebruik hierbij een klein beetje vet).