Welke accu is het beste voor mij?

Uitgerekend de mooiste staanplaatsen zijn vaak moeilijk toegankelijk. Vaak ontbreekt de ruimte tot manoeuvreren of de grond is nat en oneffen. Met een manoeuvreersysteem wordt inparkeren op de kleinste plekken kinderspel. Beweeg uw caravan met de afstandsbediening op de millimeter nauwkeurig en veilig op elk terrein. Met een caravanmover kunt u dus genieten vanaf het begin van uw vakantie.

Er zijn twee soorten movers, automatische en handmatige. Het verschil tussen beide soorten is dat u bij de automatische mover de aandrijfrollen door middel van de afstandsbediening op de banden zet, en bij de handmatige mover de rollen door middel van een hevel of slinger op de banden zet.

Merken

Victron PPP

Gewicht 2,2 kg
Rangeertijd > 15 minuten

Victron Peak Power Pack 128v8ah 256wh

Reich MPP

Gewicht 2,2 kg
Rangeertijd > 15 minuten

Reich Easydriver MPP Litium Ion Accu Al Vele Jaren Een Beproefde Accu De Jong Hattem

Enduro LI 1210

Gewicht 2,4 kg
Rangeertijd > 25 minuten

Zeer Compacte Lithium Ion Accu 10Ah Slechts 2,4kg De Jong Hattem Ook Uw Adres Voor De Caravanmover Accu

Enduro LI 1220

Gewicht 4,3 kg
Rangeertijd > 30 minuten

Enduro LI 1220 20Ah Litium Ion Accu Voor Uw Mover De Jong Hattem

Enduro LI 1230

Gewicht 4,8 kg
Rangeertijd > 60 minuten

Enduro LI 1230 30Ah Litium Ion Accu Voor Uw Mover De Jong Hattem

PowerXtreme X10

Gewicht 2,1 kg
Rangeertijd tot 30 minuten

PowerXtreme X10 Lithium Ion Mover Accu De Jong Hattem

PowerXtreme X20

Gewicht 4,4 kg
Rangeertijd tot 60 minuten

PowerXtreme X20 Lithium Ion Mover Accu De Jong Hattem

PowerXtreme X30

Gewicht 5,6 kg
Rangeertijd tot 90 minuten

PowerXtreme X30 Lithium Ion Mover Accu De Jong Hattem

Lichtgewicht lithium-ion accu’s zijn in sneltreinvaart de traditionele loodzuur accu’s aan het vervangen. U ziet ze bijna overal verschijnen, van in uw mobiele telefoon tot aan in vele merken elektrische auto’s. Als energiebron voor uw caravanmover / rangeersysteem heeft de traditionele loodzuuraccu ook zijn beste tijd gehad. Een enorm voordeel van een lithium-ion accu voor de caravankampeerder is het lage gewicht. U kent het vast wel, de caravan is al gauw te zwaar met alle spullen die u mee wilt nemen en dan komt daar ook nog eens een zware accu bij. Daarom is de lichtgewicht accu de ideale oplossing.

We hebben alle andere voordelen even voor u op een rijtje gezet:

Bruikbare capaciteit

In tegenstelling tot loodzuur accu’s kan deze lithium-ion accu tot meer dan

100% van zijn capaciteit gebruiken. Daarentegen kan een 100Ah loodzuur accu maar slechts 30Ah tot 50Ah van zijn capaciteit gebruiken.

Zeer lange levensduur

Een lithium-ion accu gaat wel 3 tot 4 keer zolang mee als een loodzuur accu, tot wel 1500/2000 laadcycli. Een loodaccu haalt in de meeste gevallen slechts de 300-500 cycli.

Eenvoudig te plaatsen

Lithium-ion accu’s mogen in elke positie gemonteerd worden. Ze zijn niet alleen kleiner, maar wegen ook een stuk minder dan een standaard loodzuur accu. In sommige gevallen scheelt dit wel 28 kg. Zo houdt u met een lithium-ion accu wat meer gewicht in de caravan over om andere spullen mee te nemen.

Geen onderhoud

Lithium-ion accu’s hebben geen onderhoud nodig. Wanneer de accu geladen wordt weggezet kan deze (let op: verschilt sterk per merk en type) 7 tot 14 maanden zonder stroom alvorens u hem weer moet opladen.

Snel en efficiënt opladen

Lithium-ion accu’s kunnen heel snel tot 100% capaciteit geladen worden. Als de accu regelmatig niet volledig vol geladen wordt is dit, in tegenstelling tot bij een lood accu, geen enkel probleem en zal de accu niet zomaar beschadigd raken.

Kou- en warmtebestendigheid

Zowel lithium-ion accu’s als loodaccu’s verliezen capaciteit in koude omgevingen. Bij de lithium-ion accu is dit verlies echter minimaal. Zo heeft deze bij een temperatuur van -10˚C een capaciteit van circa 80%, terwijl dit bij een AGM loodaccu terugvalt naar 30% of minder.

Verlies van spanning

Bij het gebruik van een lithium-ion accu is de ontlaadcurve vrijwel vlak, wat inhoudt dat een accu met 20% aan capaciteit dezelfde output kan geven als een volledig geladen accu en dit voorkomt veel problemen die loodaccu’s wel hebben bij ontlading. Een ander zeer belangrijk gegeven is de enorme piekbelasting die een lithium-ion accu kan leveren, zelfs als deze al ver ontladen is.

Wijzigingen voorbehouden.