53 jaar geleden was kamperen nogal anders dan nu. Een zware katoenen kampeertent nam je mee op vakantie. Als je veel luxe kon permitteren had je een caravan waar optioneel dan een kachel in kon worden geplaatst. Dit was het begin van De Jong Hattem waar op dit moment de tent en de caravan slechts een onderdeel is van het assortiment. De huidige tijd is een heel ander verhaal ziet de familie De Jong die zelf dagelijks actief is in het bedrijf. ‘Luxe’ is tegenwoordig de standaard zou je kunnen zeggen. Misschien kunnen we het woord luxe omzetten in ‘comfort’, en ach, wie wil dat nu niet als je het hele jaar hard hebt moeten werken! In Hattem zien we de kampeerauto al jaren groeien in populariteit. Maar sinds een kortere tijd groeit het aantal mensen die graag een compacte buscamper wil. Hiermee kan je makkelijk manoeuvreren en goed bij een woning met wat ruimte parkeren zonder dat iemand er last van heeft. In het assortiment zitten Hymer en Dethleffs buscampers die vanwege vele jaren ervaring precies bouwen wat de consument wil. En daar zijn ze in Hattem trots op. Met 4 personen op pad in een buscamper kan tegenwoordig perfect doordat het hef-/slaapdak ruimte geeft aan twee extra personen! Ondanks de voorraad tegenwoordig erg hard gaat is er regelmatig voldoende voorraad in nieuw en gebruikt in verband met goede inkoop!

Hymer is al enige jaren actief in de buscampers. Hierin zie je de echt kwaliteit en het oog-voor-detail waar Hymer groot mee is geworden. In een kleinere ruimte alles zo maken dat het functioneert maar veel belangrijker nog, dat het ruim en goed aanvoelt. De formaten lopen uit één van 540cm tot 636cm lengte. Er wordt gebouwd met Fiat Ducato en Mercedes Sprinter. In beide uitvoeringen is er een hef-/slaapdak beschikbaar. Deze zorgt voor 2 extra slaapplaatsen naast de standaard 2 slaapplaatsen in het leefgedeelte.

Dethleffs is één van de oudste fabrikanten in de kampeer-branche. In 1931 bouwde Arist Dethleffs de eerste ‘Woonauto’ van Duitsland. Na vele jaren ervaring met het bouwen van buscampers in hun fabriek voor andere merknamen gaan ze buscampers bouwen voor zichzelf. Uiteraard is dit een goed doordacht concept geworden. Goede harmonie is hierin te vinden. Mooie afwerking en een fijn leefklimaat.
Er zijn twee indelingen welke later worden uitgebreid met meerdere. Een uitvoering met een dwars bed en een uitvoering met enkele bedden. Tevens later in het seizoen optioneel leverbaar met een slaapdak.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.