0Item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Onderhoud

Onderhoud aan caravan, camper of vouwwagen - BOVAG gecertificeerd

Wanneer u in het bezit bent van een caravan, camper of vouwwagen wilt u wel zeker weten of het voertuig nog aan alle eisen wat betreft veiligheid en rijcomfort voldoet. Daarvoor bieden we bij De Jong in Hattem een BOVAG onderhoudsbeurt aan. Tijdens deze onderhoudsbeurt aan uw caravan, camper of vouwwagen controleren we het onderstel en de opbouw op een aantal specifieke punten. Ook gas, water en stroom controlepunten zijn in de onderhoudsbeurt meegenomen, evenals een globale vochtmeting van daken vloeren en wanden. Na de BOVAG onderhoudsbeurt voor uw caravan, camper of vouwwagen weet u of er nog reparaties noodzakelijk zijn of dat uw voertuig direct al voldoet aan alle eisen..

Schadeherstel en spuitwerk

Naast het BOVAG onderhoud aan uw caravan, camper of vouwwagen kunt u ook voor vele andere vormen van onderhoud bij ons terecht. In ons nieuw gebouwde servicecentrum zijn we voorzien van diverse moderne faciliteiten en voeren we met veel meer gemak onderhoud uit aan uw caravan, camper of vouwwagen. U kunt bij ons onder andere terecht voor een remmentest op een testbank en het plaatsen van luifels, zonnepanelen, airco's, satelliet schotels, movers of een ALKO trailer control. Ook luchtvering van onder andere Goldschmitt en hydraulische level systeem steunen behoren tot de mogelijkheden bij het onderhoud aan uw caravan, camper of vouwwagen.

Dus heeft u schade en wilt u het laten herstellen? Informeer naar onze mogelijkheden, wij helpen u graag weer goed op weg. Bij het onderhoud aan uw caravan, camper of vouwwagen gebruiken we enkel originele onderdelen en werken we samen met verschillende verzekeraars waaronder Achmea en Aveco. We zijn:

  • Een Truma en Thetford servicepunt
  • Gecertificeerd voor de Duitse gaskeuring voor het afgeven van een officieel certificaat

Vooral voor het vele spuitwerk wat we tegenwoordig tegenkomen bij het onderhoud aan veel caravan, campers en vouwwagens, hebben we een bijzonder ruime en innovatieve spuitruimte tot onze beschikking. Informeer gerust geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden bij onze medewerkers.

In onze werkplaats bent u van harte welkom voor het onderhoud van uw vouwwagen of tenttrailer. Ook wanneer u een Jamet, Gerjak, Tago, Holtcamper, Camplet, Combi Camp, Conway, Europacamper, Trigano, 3 DOG Camping of een Aart Kok heeft.

De werkplaats is volledig uitgerust om alle werkzaamheden aan de tenttrailer of vouwwagen uit te voeren. Ons team werkt volgens de strenge BOVAG richtlijnen en volgt hiervoor ook jaarlijks de cursussen. Ook volgen wij de trainingen van de fabrikanten zodat wij volgens de fabriek methodes de reparatie, onderhoud, inbouw of schade kunnen uitvoeren.

Onderhoud vouwwagen

Wat verstaan we onder de BOVAG vouwwagen onderhoudsbeurt?

Een BOVAG onderhoudsbeurt is een combinatie van keuring “soort APK” en onderhoud aan alle wezenlijke onderdelen van uw vouwwagen. Goed onderhoud verlengt niet alleen de levensduur van uw vouwwagen maar draagt er aan bij dat u met meer plezier op vakantie gaat. Een defect aan uw kampeermiddel kunt u natuurlijk niet gebruiken wanneer u bijvoorbeeld op weg bent naar uw vakantiebestemming. Onderhoud daarom uw vouwwagen minimaal eens in de twee jaar bij De Jong Hattem aangesloten BOVAG vouwwagenbedrijf.

Onderhoudsbeurt bij een vouwwagen

Bovag adviseert u om de 2 jaar uw tenttrailer, vouwwagen een onderhoudsbeurt te laten geven. Hierbij wordt er gekeken naar alle vitale onderdelen, waaronder het remsysteem, as, banden en velgen, verlichting. Ook mogen we het gassysteem en elektrische systeem niet vergeten, dit zit voor het grootste deel wel allemaal weggestopt onder het tentdoek van de vouwwagen als hij is ingeklapt maar het systeem vergt wel onderhoud.
Na goedkeuring wordt de vouwwagen voorzien van een Bovag sticker en Bovag keuringsrapport.

Vouwwagen banden

Ook de banden van uw vouwwagen of tenttrailer horen bij dit onderhoud. Nou zult u denken deze banden slijten toch niet. Dit is in bijna alle gevallen waar. Echter banden van een vouwwagen drogen uit, gaan haarscheurtjes vertonen. It komt hoofdzakelijk door de UV straling en de temperatuurverschillen. Daarom wordt er geadviseerd om banden ouder dan 6 jaar te vervangen ( er zijn diverse verzekeringsmaatschappijen die dit in hun voorwaarde hebben staan ).
Houd u altijd goed de bandenspanning in de gaten?