0Item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Onderdelen & accessoires

ONDERDELEN EN ACCESSOIRES VOUWWAGEN

Accessoires voor uw vouwwagen

U bent in bezit van uw droom vouwwagen die al compleet is, maar toch zijn er dan altijd handige accessoires te bedenken. Te denken aan koppelingsslot, wielklem, disselbak, reservewiel, kantelbeugel, fietsendrager, toilet, stroomvoorziening, koeling.

Tip van Team De Jong: houd u rekening met de ruimte en het laadvermogen bij aanschaf van de accessoires.

Vouwwagen beveiliging

Een vouwwagen is relatief gemakkelijk door iemand mee te nemen wanneer deze niet goed beveiligd is. Zorg er dus voor dat u de vouwwagen niet open en bloot thuis op de oprit of de straat neerzet zonder een wielklem of koppelingsslot.

Wanneer u kiest voor een koppelingsslot dan is het raadzaam om een model te kopen die u kunt gebruiken wanneer de vouwwagen aangekoppeld is of afgekoppeld is kunt gebruiken. Deze is dan ook gedurende de reis te gebruiken wanneer de vouwwagen aangekoppeld is aan uw auto. Erg handig dus als u op een parkeerplaats staat in bijvoorbeeld Frankrijk ergens achteraf op die grote parkeerplaatsen en even bij het restaurant een kopje koffie wilt nuttigen. Een paar bekende merken die veel gebruikt worden zijn: Doublelock en Milenco.

Tip van Team De Jong: schaf bij een koppelingsslot ook de Safety Ball aan ( van Winterhoff of ALKO, deze gebruikt u als opvulling in de koppeling wanneer de vouwwagen is afgekoppeld. Zo kan niemand deze aanhaken met een kleineren koppeling.

Een wielklem is handig om te gebruiken wanneer de vouwwagen voor de deur thuis staan geparkeerd of in de stalling ( vraag wel even aan de staling eigenaar of u deze wel mag gebruiken i.v.m. brandweer voorschriften ). Een paar bekende merken die veel gebruikt worden zijn: Crucader Products, Doublelock en Milenco.

Tip van Team De Jong: Informeer bij uw verzekering of u een goed VIP / TNO goedgekeurd slot of wielklem moet hebben om de dekking te waarborgen.

Afbeelding

Disselkast

Bij de vouwwagens van Cabanon kunt u een disselbak aanschaffen, natuurlijk wanneer deze niet standaard meegeleverd wordt. In deze bak kun je afhankelijk van de grote en materiaal keuze vele zaken meenemen. Met name is een disselbak handig voor uw levelblokken onder de wielen, of voor de gasflessen van Primagaz, Campinggaz of BP.

Let erop dat u de disselbak niet over belaad, hierdoor kan het gewicht op de trekhaak te groot worden, ook wel kogeldruk genoemd. Om deze kogeldruk te meten heb je tegenwoordig handige manuele aluminium kogeldrukmeter van TEUN of digitale uitvoering van Reich die nauwkeurig het gewicht kunnen weergeven.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Reservewiel voor de vouwwagen

Een onmisbaar iets “het reservewiel”. Misschien denkt u het gaat mij niet gebeuren. Maar een 3e wiel meenemen is beter dan een lange tijd langs de snelweg te staan in de Alpen. De maten van een vouwwagen wiel is niet erg courant dus moeilijk aan te komen. Let er op dat u niet een oud wiel koopt, dus een uitgedroogde band. Deze zijn niet betrouwbaar ( band mag verzekering technisch niet ouder zijn dan 3 jaar ).

Afbeelding

Kantelbeugel

U heeft geen stalling kunnen vinden en wilt toch de vouwwagen thuis in de garage opbergen dan kunt u bij vele modellen vouwwagens een kantelbeugel bestellen. Met deze beugel kunt u de vouwwagen op zijn kant zetten. Met de wielen die onder de beugels zitten kunt u dan de vouwwagen gemakkelijk op zijn plek zetten.

Tip van Team De Jong: Wanneer u mee ruimte wilt overhouden in de garage dan kunt u de wielen demonteren, dit scheelt weer vele centimeters.

Uw fietsen meenemen op de vouwwagen

Bij een vouwwagen heb je meestal meerdere opties om je fietsen mee te nemen op vakantie. Je kunt bijna altijd de fietsen op de deksel, bovenkant van de vouwwagen plaatsen. Of er bestaat een mogelijkheid afhankelijk van soort dissel of hierop een fietsenrek geplaatst kan worden.

Tip van Team De Jong: Houd u er wel rekening mee dat de fietsen in totaliteit niet te zwaar zijn voor de constructie en stabiliteit. Houd u het laadvermogen ook nog in de gaten?

Afbeelding

Koelbox

Een koel drankje of een koud biertje op zijn tijd kan erg lekker zijn. Dus daarom is een goed koelbox van groot belang. Je hebt koelboxen waar koelelementen in gebruikt worden, uitvoering op 12 volt en 230 volt of op gas.

Afbeelding

Draagbaar toilet

Een vouwwagen beschikt niet over een ingebouwd toilet zoals bij de huidige caravans. Draagbare toiletten zijn er in vele uitvoeringen en maten. We kennen de uitvoeringen zoals: toiletemmer, draagbaar toilet, plasemmer ect. Wat in de meeste gevallen belangrijk is dat u kijkt waar wil ik deze plaatsen en afhankelijk van de grootte een keuze gaat maken voor een “echt draagbaar toilet van Thetford” of een toiletemmer van Curver.

Afbeelding

Stroomverzorging

Wanneer u 230 volt, stroom in de vouwwagen wilt hebben om bijvoorbeeld uw koelbox, koffiezetter, magnetron, waterkoker, tablet, of mobile telefoon wit gebruiken / opladen dan heeft u een deugdelijk stroom stadion nodig met de goedgekeurde stroomkabel voor de camping. Gebruik dan ook geen stroomkabel van thuis, deze kabels zijn merendeel te dun en niet sterk genoeg. Ook is vochtinwerking een veel voorkomend probleem bij deze stroomkabels in combinatie met gewone verdeeldozen. De CEE stroomkabels die geschikt zijn voor de camping zijn dik en vervaardigd van neopreen kabel met de goedkeuringscode H-07RNF5. Gebruik hierbij een goede verdeeldoos met de juiste reis adapters.

Afbeelding