Met de elektrische mountainbike en camper naar Italië

 

Reisverhaal met de camper en mountainbike naar Italië De Jong Hattem alles voor een geslaagde vakantie-1
De Jong Hattem Italië met de mountainbike en camper op pad

Als kleurrijke stippen liggen de vijf dorpjes op de steile klippen van Ligurië. Is dit een schilderij?

Nee eerder een droom. Dat is toch de unanieme mening van onze drie fietsers, die de Italiaanse Cinque Terre beter mochten ontdekken.

Marion, Ralf en Antonio waren onderweg met hun drie elektrische mountainbikes, de bus camper HYMER Yosemite en een plan dat hen eigenlijk helemaal ergens anders zou brengen.

Oorspronkelijk wilde het trio naar de Dolomieten, frisse berglucht opsnuiven en Trail kilometers verzamelen. Dat de drie uiteindelijk aan de Italiaanse Riviera belandden, komt niet omdat ze de verkeerde afslag namen, maar door het weer. De bergen werden bedekt door een laag sneeuw, die de reizigers tot andere plannen dwong. Gelukkig maar, kan men later dan wel zeggen, want zonder deze ‘pech’ hadden ze de twaalf kilometer lange kuststrook niet ontdekt. Daardoor zouden ze niet alleen werelderfgoed van de Unesco gemist hebben, maar ook enkele heerlijke dagen in het zuiden.

Ver naar boven om naar beneden te suizen

In de voetsporen van het mooie weer en hun Trail-app bereiken de drie na een rit van enkele uren een schilderachtige streek, genoemd naar de vijf idyllische vissersdorpjes, Italiaanse Cinque Terre. Algauw vinden ze een geschikte parkeerplaats om de camper neer te zetten, ze draaien de luifel uit en zetten het dak omhoog waarna ze worden overvallen door het gevoel van Dolce Vita. De zon gaat onder boven de Middellandse Zee en het drietal gaat heerlijk slapen op hun comfortabele bedden inclusief koudschuim matras. Morgen staan de eerste hoogtemeters op de planning en begint de vakantie écht.

Kaart Italië reis camper met mountainbike De Jong Hattem
Dé kampeerplek met ruim uitzicht over de zee in Italië

Als de eerste Italiaanse zonnestralen door de vliegen hor van het hef dak stralen, wordt het al snel duidelijk, hier is het goed toeven. Bovendien hangt de heerlijke geur van koffie in de lucht.

Na het gezamenlijke ontbijt aan het stabiele klaptafeltje in de openlucht wenkt de fiets. De helling af, richting zee en haven. Het is hier prachtig. Dat hebben andere vakantiegangers ook ontdekt. Maar geen probleem, na enkele minuten flink doortrappen worden ze omgeven door wijnranken in plaats van vele toeristen. Een voorteken? Misschien, want enkele uren later proeven Marion & co de vruchten van deze wijnstokken in de vorm van een zoete dessertwijn: Sciacchetrà, een regionale specialiteit. Weliswaar bedachtzaam, want de terugweg moet nog beginnen en het avondeten moet nog gekocht worden.

Onderweg op de mooie Trail langs de kust

Het eerste avondeten in de compacte buscamper is helemaal in stijl: pasta en pesto, bereid in de eigen keuken. Met dank aan Marion. De kaarsen zijn dan wel achtergebleven in het verre Duitsland, maar dankzij de dimbare led verlichting van de HYMER VAN Yosemite heerst er een knusse sfeer en gaan onze fietsers pas lang na zonsondergang naar bed.

Al voor de koffie op tafel staat, is de volgende morgen het geluid van banden op de weg te horen. Ralf was ongeduldig en heeft de eerste rit al alleen gemaakt. Maar wacht eens: waar komt de stroom voor zijn E-MTB vandaan, hier, in the middle of nowhere, zonder elektriciteitsaansluiting? Ook hiervoor hebben onze professionals gezorgd. De meegebrachte laadbooster laadt al bij korte ritten of bij draaiende motor de boordaccu’s in snel tempo weer op. Aan het ontbijt wordt de volgende route gepland en vragen ze zich zachtjes af waarom ze eigenlijk naar de Dolomieten wilden.

Waar een wil is, zijn vele wegen. En daar is het erg gezellig verblijven met de HYMER Yosemite.
Bron: Hymer Bad Waldsee